2016. március 14., hétfő

HALÁSZ JUTKA VOLT AZ ÉVEZREDNYITÓ BESZÉLGETÉSEK VENDÉGE

2016-ban, egy év kihagyás után, folytatódtak az Évezrednyitó Beszélgetések sorozatunk előadásai. Erre az évre, a tavaszi- nyári hónapokra 3-4 találkozást szervezünk. Elsőként Halász Judit Kossuth- és Príma Primissima- díjas színész-, és énekesnő volt a vendégünk.
Gróf István, a sorozat szerkesztője, a beszélgetések moderátora
.
Fotók: Grófné Dr. Kerekes Enikő


* * * * * * *


Mosoly által öröknek lenni… – Halász Judit volt a vendég
Szerző és fotók: Dr. Kereszty Gábor | 2016-03-12

Megtelt a terem Gróf István hívására: az Évezrednyitó beszélgetések vendége Halász Judit, Kossuth- és Jászai-díjas színész, énekesnő volt.
Magam is nagy érdeklődéssel vártam, hiszen a mi korosztályunknak emblematikus színésznő alakja volt. Talán tiszta, kislányos kedvessége jelentette a legfontosabbat? Sokan tudjuk ezt, akik látták a Szerelmesfilmet. Aztán jött utánunk még pár korosztály: akiknek a gyermekei az Ő dalain nevelkedtek fel, s azok, akik maguk dúdolták utána gyermekként. Igen: itt a varázslat. Kikapcsolni az időt, mint dimenziót: és öröknek lenni.
A Művésznő pályakezdéséről kezdett beszélni, a gyermekkori indíttatásokról. Érezhettünk üzenetet, amikor egy-egy jó pedagógus életeket meghatározó szerepéről szólt. Aztán a pálya: színészóriások, meghatározó színházak nevei. S aztán újabb nevek. Fémjelzettek, a zene világából. S közben kedves történetek, kis csodák az életből. Indirekt tanmesék a pozitivitásról. Aztán előkerült a lovas múlt. Van egy fontos jelenet a Szerelmesfilmben, ott lóháton is láttuk. Sokszor utalt könyvére is: érdemes elolvasni!
S a végére a Mosoly Lovagrend: hogy kódunk legyen az élethez. Másokat mosolyogtatni. Nos, ezek voltak a megfejtések az idő megállításához. Előttem úgy állt ott, gyönyörű fiatal lányként, minha épp most szállt volna le a lóról a film jelenetében
Megjelent a lathatatlansarvar.hu portálon 2016. március 12-én
* * * * *





Az Évezrednyitó beszélgetések 13. évada nyitórendezvényének Halász Judit énekes, színésznő volt a vendége. Fél évszázados pályafutásáról a művésznővel Gróf István beszélgetett.
A Sárvári Milleneum Alapítvány meghívására Halász Judit színész- és énekesnő, Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész volt Gróf István vendége a Nádasdy-vár dísztermében.
A rendezvény elején kiderült, hogy ez lesz a 73. évezrednyitó beszélgetés. A meghívottak között nem volt túl sok színész, így különös megtiszteltetés, hogy Halász Judit elfogadta a felkérést. A művésznő tavaly megjelent életrajzi könyve alapján idézte fel pályafutását.A zenei és a színházi színpadon töltött ötven esztendő után is megóvja magánéletét a művésznő a szerepeitől. Halász Judit színpadi munkája a Vígszínházhoz kötődik, ahol ma is aktív, főszerepeket játszik. Most egy második világháborút idéző darab címszerepe foglalkoztatja.
A házigazda Gróf István elmondta, hogy idén még két vendége biztosan lesz és a jubileumi 75. beszélgetés után újabb kötetbe szerkeszti az eddigi évadokon elhangzottakat.

Megjelent a Sárvári Hírlap 29. évfolyamának 9. számában, 2016. május 6-án

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése