2013. március 8., péntek

ÚJ ORGONÁT KAPOTT A REFORMÁTUS TEMPLOM

ÚJ ORGONÁT KAPOTT A REFORMÁTUS TEMPLOM
Egy új, elektromos orgona szolgáltatja a zenét a sárvári református templomban, melyet pályázati támogatásból és a gyülekezet tagjainak adományaiból vásároltak.
A város legfiatalabb templomának szentelésére 1998. október 10-én került sor. Az idén 15 éves gyülekezeti ház ötvenmilliós költséggel épült és a mai napig is folyamatos fejlesztéseken esik át.
A február 24-i istentiszteleten szólalt meg először a templom új elektromos hangszere, mely a karzaton kapott helyet. - Az orgona közel félmillió forintos vételárának felét a gyülekezet saját erőből teremtette elő, a másik felét a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyik pályázatán nyertük el- mondta Szentgyörgyi László lelkész. A Kurzweil típusú elektromos orgonát a református gyülekezet kántora, Bucsin Lászlóné mellett többen is meg tudják szólaltatni értő módon. Az új zeneszerszám ugyan nem koncerthangszer, ám a sárvári református templomban tartott rendszeres zenei programoknak jó kiszolgálója lesz.
...bizonyítván, hogy a helyi, több, mint háromszáz fős református gyülekezet lelkes, és áldozatkészségükkel is bizonyítják közösségük erejét.
( A hangszervásárlás önrészének meghatározó részét fedezve, 1999-2000 és 2001 évben adakozott, majd a hangszervásárlás folyamatával megbízva, azt 2013 telén megszervezte, kiválasztotta - gyülekezete szolgálatára- Gróf István presbiter, akkori helyettesítő, jelenleg gyülekezeti kántor)
Megjelent a Sárvári Hírlap XXV. évfolyamának 5. számában, 2013. március 8-án

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése