2006. január 27., péntek

OPTIMISTÁN BELE A REMÉNYTELENSÉGBE- DÖRNER GYÖRGGYEL

ÉVEZREDNYITÓ BESZÉLGETÉSEK- DÖRNER GYÖRGGYEL
OPTIMISTÁN BELE A REMÉNYTELENSÉGBE

2006-ban is folytatódik az Évezrednyitó beszélgetések című sorozat. Január 18-án Dörner György színművész volt Gróf István önkormányzati képviselő vendége a Vár dísztermében.
Az új évfolyam első előadásának időpontja szinte napra pontosan megegyezett az elsővel. Hét évvel ezelőtt ugyanis hasonlóan hideg, januári estén Pap Gábor történész indította az Ezredvégi beszélgetéseket. Most Dörner György színművész neve vonzotta a közönséget a megszokott helyszínre.
A színpadon és a filmen egyaránt gyakran látható, ötvenes éveinek elején járó művészt eddig leginkább hangjáról ismerhette a sárvári publikum, tekintettel arra, hogy előszeretettel szinkronizálja külföldi kollégáit. Most személyesen is találkozhattunk vele a színpadias belépőt követően. A rendhagyó kezdés egyben az "Optimistán bele a reménytelenségbe" című előadóestjének részlete is volt.
A műsort egyébként az elmúlt évben tragikusan elhunyt Bubik Istvánnal együtt jegyezte Dörner György. A gitárkísérettel előadott énekelt és szavalt versek után aztán már a megszokott forgatókönyv szerint alakult a találkozó. Gróf István kérdezett, Dörner György pedig beszélt a pályaválasztás körülményeiről, a főiskolás évekről, egyáltalán a színészélet viselt dolgairól. Az est a keretes szerkesztésmódnak tulajdoníthatóan versek interpretálásával zárult.

ácz
Megjelent a Sárvári Hírlap XVIII. évfolyamának 3. számában, 2006. január 27-én

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése