2001. november 9., péntek

RÁBA- HÍDEXPO- HETEDSZER

Immár hetedik alkalommal rendezték meg a Rába- Hídexpo elnevezésű kiállítást és vásárt Sárvárott a Simon Júdás -vásárhoz kapcsolódva.
A 350 éves kulturális hagyatékra hivatkozott vásárnyitó beszéde bevezető részében Gróf István alpolgármester, majd azt taglalta, hogy a város, az önkormányzat több lábon áll. Ennek egyik eleme épp kulturális örökségünk, a másik az önkormányzatiság éveiben átalakult gazdaság ( a maga 4000 munkahelyével). A harmadik pedig kicsit a jövőt is előrevetíti: Sárvár turisztikai központtá szeretne válni, ami erősítené is a fürdővárosi terveket. Az idegenforgalmi fejlesztések további vonzerejét jelenthetik az ilyen vásárok, kiállítások, mint a Rábahíd- Expo- tette hozzá Gróf István. Majd örömének adott hangot, hogy az idén minden eddiginél nagyobb alapterületen, minden eddiginél több kiállítóval találkozhat a vásárt látogató közönség. A kialakult szokásoknak megfelelően ezúttal is a vásárnyitón osztották ki a díjakat.....
Szokás szerint konferencia is kapcsolódott a vásárhoz. Az idén Régióturizmus 2001 címmel rendeztek konferenciát a kastélyokról, várakról, kúriákról, a "turizmus végvárairól" a Nádasdy- várban. A tanácskozást levélben köszöntötte dr. Rockenbauer Zoltán miniszter is a Nemzeti Kulturális Örökség minisztériuma nevében.
-ár

megjelent a Sárvári Hírlap XIII. számának 23. számában, 2001. 11.09-én

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése